Mänttä-Vilppulan seurakunta

Sana Sinulle

Hartauskirjoitus julkaistu to 19.7.2018 KMV-lehdessä.


Vakaa pohja - kestävä rakennus


Sain kerran vihkiä avioliittoon pariskunnan, joka juuri oli saanut valmiiksi yhteisen kodin, alusta asti rakennetun. Puheeni teemana oli Jeesuksen vertaus kahdesta rakentajasta. Ensimmäinen mies rakensi hiekalle ja talo sortui myrskyssä, toinen puolestaan rakensi kalliolle ja hänen talonsa kesti. Ihmettelin vihkiparin kummallisia ilmeitä puheeni aikana. Jälkeenpäin syy selvisi: he olivat aloittaneet rakentamisen vähemmän vakaalle pohjalle ja huonostihan siinä oli käydä. Siksi he ymmärsivät täysin, mistä Jeesus puhui. Vakaa pohja on tärkeä. Sille on hyvä rakentaa.


Lähetystyössä olemme usein sen kysymyksen äärellä, milloin pohja on riittävän vakaa. Työskentelemme paikoissa, joissa sanomaa Jeesuksesta ja Jumalan kokonaisvaltaisesta huolenpidosta ei vielä tunneta. Voi myös olla, että sanoma Jeesuksen pelastavasta työstä on jo kuultu, mutta elämä Kristuksen seuraajana on vielä kovin heikolla pohjalla. Kuinka kauan - ja millaista - työtä tarvitaan, jotta Kristuksen kirkko rakentuu täyteen potentiaaliinsa, Kristukseen uskovaksi ja luottavaksi, Hänen jalanjäljissään kulkevaksi yhteisöksi?


Tämä ei kuitenkaan ole vain nuorten kirkkojen, ensimmäisen polven kristittyjen kysymys. Oma usko tuntuu myös usein olevan horjuvalla pohjalla. Se sisältää paljon enemmän kysymyksiä kuin vastauksia, enemmän epäilyä kuin luottamusta. Mitä pitäisi tehdä, jotta siitä tulisi vakaa, kalliolle perustettu, lapsen täydellisen luottamuksen kaltainen? Ettei se sortuisi silloin, kun myrsky riehu niin omassa sielussa ja mielessä kuin ympäröivässä maailmassa.


Pohja on kyllä jo rakennettu. Sen on tehnyt itse Jumala ja se on Jeesus Kristus. Hänen varaansa ja hänen ohjauksessaan on hyvä rakentaa. Nuoret kirkot tarvitsevat meitä kumppaneikseen rakentumaan niin hengellisesti kuin yhteisöinä, mutta samalla tavalla mekin tarvitsemme toinen toistamme rohkaisemaan, neuvomaan ja yhdessä rakentumaan. Kaikkein tärkein on silti rakennusmestari.


Suvimarja Rannankari-Norjanen

Suomen Lähetysseura / Mänttä-Vilppulan seurakunta


Siirry sivun alkuun