Rippikoulu

päivitetty 28.10.2016

Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Siellä voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita. Tutustut sen kirkon uskoon, johon sinut kasteessa liitettiin.

MITÄ

Rippikoulu perustuu Jeesuksen kaste- ja lähetyskäskyyn:

"Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti."
(Matt. 28: 18-20)

MIKSI

Sinut on mahdollisesti kastettu pienenä tai vähän vanhempana seurakunnan jäseneksi. Rippikoulu on kasteopetusta, joka huipentuu konfirmaatioon. Rippikoulussa opit erilaisia asioita elämästä, rukouksesta ja uskosta. Konfirmaation jälkeen voit toimia kummina, äänestää seurakunnan vaaleissa ja mahdollisuuden mennä naimiiin kirkossa.

MILLOIN

Mänttä-Vilppulan seurakunnassa järjestetään aikuis- ja leiririppikouluja. Aikuisrippikoulusta voi kysyä lisää kirkkoherralta Manta Jutilalta.

Mänttä-Vilppulan seurakunta järjestää tulevana vuonna neljä leiripainotteista rippikoulua. Rippikouluihin voi ilmoittautua jokainen vuonna 2001 tai aikaisemmin syntynyt Mänttä-Vilppulainen nuori.

Mitä rippikoulut maksavat?

Rippileirien osalta seurakunta perii oman seurakunnan väeltä leirimaksun, joka on vuonna 2016 126,90€. Muista seurakunnista tuleville nuorille rippikoulumaksu on 180€. Maksuun sisältyvät majoitus, ruoka, opetus, oppikirja ja Raamattu. Samoin leiriläisten kyyti leiriltä sekä mahdolliset retket leirin aikana sisältyvät hintaan.


Lämpimästi tervetuloa rippikouluun!

t: Mänttä-Vilppula seurakunta/ rippikoulutiimi
Siirry sivun alkuun
 

Tulosta tämä sivu