Perheen kirkkomatkat

Mänttä-Vilppulan kirkot ovat kaikkia varten. Toivomme, että jokainen seurakuntalainen pienimmistä alkaen löytää kirkosta oman paikan.

Lapsi tarvitsee pyhän kokemista ja hiljentymistä. Kasteen lahja avautuu seurakunnan keskellä. On merkityksellistä, että perhe voi yhdessä tulla kirkkoon.

Vilppulan kirkon takaosassa on lelu- ja kirjakaappi. Mäntän kirkon eteisessä on Nooan arkki täynnä erilaisia pehmoleluja ja kirjoja. Niitä voi ottaa mukaan kirkon penkkiin ja palauttaa messun jälkeen takaisin omalle paikalle. Mäntän kirkossa on lasten huone. Se on kirkon etuosassa oikealla olevan oven takana (sisäänkäynti oikeanpuoleisesta matalasta sivuosasta).

Uusin seurakuntalainen, tervetuloa ensimmäiseen jumalanpalvelukseen kasteen jälkeisenä sunnuntaina yhdessä vanhempien, kummien ja muiden kodin läheisten kanssa! Sisälle voi tulla vaunuilla tai jollakin sopivalla välineellä eikä lapsen itkua kannata arastella. Siinä on elämän ääni. Ehtoollispöydässä vauva ja mahdolliset isommat sisarukset siunataan ja aikuiset nauttivat ehtoollisen.

Perhekirkot suunnitellaan ja valmistellaan erityisesti lapsiperheitä ajatellen. Sisältö ja pituus mitoitetaan sen mukaan. Perhekirkkoja on muutamia kertoja vuodessa. Kun kirkkoon varaa lapselle pehmeäpohjaiset tossut, ei synny häiritsevää kopinaa, jolloin lapsen vanhemmat voivat olla levollisin mielin.

Kirkon musiikki on erilaista. Urkujen moni-ilmeinen sointi, yhdessä laulaminen tai muiden esitysten kuuntelu avaa uuden kokemuksen lapsen maailmaan. Lapsiperhe voi osallistua erityisesti lapsille suunnattuihin konsertteihin ja yhteislaulutilaisuuksiin. Yhtä hyvin voi tulla mukaan kaikkiin musiikkihetkiin: kesän urkuvartit perjantaisin klo 12, kauneimmat joululaulut, kuoro- ja urkukonsertit.

Päiväkerhon juhlat ovat osin kirkossa. Niihin voi tulla kuka tahansa, vaikka ei olisikaan päiväkerholainen. Samoin päivähoidon kirkkomatkat ovat kaikille avoimia.

Kouluunlähtevien lasten siunaaminen on elokuussa vähän ennen koulujen alkamista. Ensimmäisen luokkansa aloittavat lapset siunataan alttarilla astumaan uuteen elämänvaiheeseensa.

Seitsemän neuvoa lapsen kanssa kirkkoon menijälle

Siirry sivun alkuun
 

Tulosta tämä sivu