Sana Sinulle

Hartauskirjoitus julkaistu to 18.10.2018 KMV-lehdessä.

Valon kantajia

 

Muutama vuosi sitten olimme nuorten kanssa vaeltamassa Lapissa. Vaelluspäivän päätteeksi kokoonnuimme autiotuvan pihamaalle iltahartauteen. Sattumalta paikalle osunut toinen vaeltaja kokoili omia ruokailuvälineitään kasaan, kun hän hoksasi että aloittelimme hartautta. Nuoren miehen toimet keskeytyivät, hän otti hatun päästään ja jäi kuuntelemaan. Hartauden päätyttyä hattu painui takaisin päähän ja askareet jatkuivat. Kysymättä ja pyytämättä tuo tuntematon pysähtyi tärkeimmän äärellä.

 

Tulevan sunnuntain evankeliumitekstissä Jeesus puhuu seuraajistaan maailman valona: "Te olette maailman valo … Eikä lamppua, kun se sytytetään panna vakan alle vaan lampunjalkaan. Siitä sen valo loistaa kaikille huoneessa oleville. Näin loistakoon teidänkin valonne ihmisille…" (Matt 5:14-16) Hetkessä Lapin tuntureilla tuo valon loiste tuli todelliseksi. Evankeliumin valo kosketti muitakin kuin meitä jotka tietoisesti olimme koolla. Se, että elämme todeksi sitä hyvää, jonka Jumala haluaa lahjoittaa meille, vaikuttaa muissakin ihmisissä. Rakkauden valo ei ole tarkoitettu piiloon vaan näkyville, jotta toisillakin olisi mahdollisuus nähdä hyvä elämässä.

 

Lamppu ei kuitenkaan syty itsestään, vaan se sytytetään. Valo ei ole meidän varassamme, vaan siinä mitä Jumala haluaa tehdä meissä: "Usko syntyy kuulemisesta, mutta kuulemisen synnyttää Kristuksen sana." (Room 10:17) Usko on siitäkin armollinen asia, että se ei ole suoritus, vaan mahdollisuus lähteä jatkamaan elämänkokoista matkaa vailla pelkoa pimeästä. Meitä kutsutaan jakamaan valoa ja samalla matkalle valoon. Sillä matkalla Kaikkivaltias haluaa kulkea rinnallamme. Elämäntaipaleen kivet ja kannot pysyvät, mutta nyt päämäärä on näkyvissä eikä sitä kohti tarvitse kulkea yksin.

 

"Kulje kohti valoa välittämättä varjoista.

Kulje kohti valoa.

Kulje kohti valoa, pysyy varjot takana.

Oomme valon lapsia."

- Bass´n Helen -

 

Matti Hjelt, nuorisotyönohjaaja

Mänttä-Vilppulan seurakunta
Siirry sivun alkuun
 

Tulosta tämä sivu